Alexiel és Blason misztikus birodalma
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírek nektek!
 
Üdvözlünk!A Május hónap témája, a NEVERMORE zenekar lett!Elindult a NYÁR ÍRÓJA szavazás!
 
Hónap Témája
 
Amazonok
 
Angyalok
 
Boszorkányok
 
Démonok
 
Farkasemberek
 
Kentaurok
 
Kísértetek, szellemek
 
Sárkányok
 
Sellők
 
Tündérek
 
Kérünk, szavazz ránk, itt!

Angyalka toplistája

misztikus birodalma
A&B misztikus birodalma


Amatör művészek toplistája

Szavazz erre az oldalra!

Omaria Toplistája

OmariaTop


Elit top

ElitTop


Luna Toplistája

 
Hónap Témája szavazás
KÉRÜNK, SZAVAZZ!
Ki legyen a Nyár Írója?

Alexiel
Bertuccio
Rozália
Yume Oka
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Vélemény
Hogy tetszik az oldal?

Fantasztikus
Király
Elmegy
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Vélemény
Hogy tetszenek a versek?

Fantasztikus
Király
Elmegy
Javíthatnál rajta
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Vélemény
Hogy tetszenek a novellák és a regények?

Fantasztikus
Király
Elmegy
Javíthatnál rajta
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Jó honlapok
 
Tiltás
 
CSS Codes
Lehulló effekt
Get your own Falling Objects at MyCuteSpace.com!
 
Leírás

Néhány esztendeje Gemencen megjelent néhány farkas. Sok ôzet kiirtottak, ezért a vadászok kilövési engedélyért folyamodtak a természetvédelmi hatóságokhoz. Nem kapták meg. A farkasok még garázdálkodtak egy ideig, aztán egyik napról a másikra eltűntek...

Ma Magyarországon nagyon kevés farkas él. Igazából azt sem tudjuk, mennyi. Az Északi-középhegységben talán kialakult egy aprócska szaporodási közösségük, olykor pedig váltóvadként kerül át hozzánk néhány egyed, fôleg Romániában és Szlovákiából. A vadászok félnek a farkasok visszatérésétôl, teljesen érthetôen féltik tôlük a vadállományt. Ám a környezô országokban is jól megfér egymással a farkas és a vad. Magyarországon évente még mindig hatvanezer(!) szerencsétlen kóbor kutyát lônek le vadászaink. Sajnos, ha nem is önszántukból, de ôk is az erdôkben vadásznak.

Mivel a farkas nem tűri meg területén „elkorcsosult leszármazottait”, egy kisebb falka sok-sok elvadult kóbor kutya területét veszi át. Tehát a vadállomány minden bizonnyal nem csökken a farkas jelenlétével, csak éppen a kutya helyett a farkas zsákmányol. Érdemes a farkast békén hagyni, s nem csak azért, mert természetvédelem alatt áll. Aki már hallott éjszakai farkasüvöltést, aki már nézett a farkas szemébe, figyelte – akár csak állatkertben is – a falka viselkedését, az egyetért velem…

 A farkasemberek olyan gonosz és vad emberek voltak, akik farkassá tudtak változni. Emberi húson és véren éltek, éjszakánként pedig magányos utazókra vadásztak, hogy megtámadják és megegyék őket. Némelyikről azt állították, hogy félig ember félig farkas lényekké változtak, míg mások egészen farkassá váltak. úgy hitték, hogy a farkasember ki tudta fordítani a bőrét, hogy elrejtse a bundáját, amikor emberi formát vett fel. Sokakat, akiket azzal vádoltak, hogy farkasemberek, felhasították, hogy ráleljenek erre a farkasbundára. Azonban lehetséges volt a farkasembert emberi alakjában is felismerni. A farkasembert nagyon szőrösnek hitték, dús és egyenes szemöldökkel, ami középen összenőtt és hegyes fülekkel. Gyakran mindkét kéz középső ujja ugyanolyan hosszú volt, mint a mutatóujj, és a tenyerük is szőrös volt. A hagyomány szerint a farkasember ismét emberi alakot vesz fel, ha megsérül és a hátrahagyott vérnyomok segítségével lehet üldözni. A farkasember elpusztításának leghatékonyabb módja az,ha egy megolvasztott ezüstkeresztből készített golyóval vagy késsel öljük meg.A holttestet temetés helyett el kell égetni, mivel a hiedelem szerint a farkasember vámpírként kiemelkedik a sírból. Legendák szólnak olyan emberekről, akik átok hatására vagy szörnyű baleset után váltak farkasemberré. Arra ítéltettek, hogy farkasemberré váljanak minden éjjel vagy minden teliholdkor és úgy üdvözölték a halált, mint menekülést ebből a sorsból. Az emberek szerte a világon hittek a farkasemberekben és már az ősi időkben felfedeztek egy ritka elmebetegséget, a lycantróphiát. Ennek hatására a beteg azt hiszi magáról, hogy farkassá tud változni, jó lehet ez nincs így. Általában farkasként viselkednek, embereket ölnek meg és megeszik az áldozat húsát.

Néhány emberről azt hitték, hogy akaratuk ellenére farkasemberré változnak teliholdkor. Rossz emberek azonban szándékosan vérengző farkasemberré akartak válni és varázslatot használtak ahhoz, hogy ez sikerüljön nekik. Egy orosz legenda szerint az átváltozáshoz arra volt szükség, hogy átugorjunk egy kidőlt fát az erdőben, majd beledöfjünk egy kis rézkést és varázsigét énekeljünk, hogy farkassá váljunk. A farkassá válás biztos módja volt, ha a farkas lábnyomában összegyűlt vizet itták meg vagy olyan állatok agyvelejét ették meg amiket farkas ölt meg.Európa számos részén,legendák szólnak arról, hogy pontosan milyenek is azok a varázslatok, amelyek képesek arra, hogy valakit farkassá változtassanak. Egy tipikus mágikus farkasember szertartás a következő példa. A leendő farkasember az átváltoztató barzsamot teliholdkor, éjfélkor készítette.Egy vasüstbe farkasfüvet, ópiumet, gyűszűvirágot, denevérvért és egy megölt gyermek zsírját tette, majd megfőzte. Amikor ez a keverék elkészült a farkasember levetette a ruháit és bedörzsőlte a testét ezzel.Felvette farkasbőrből készült ruháját, miközben varázsigéket énekelt és kérte a farkas lelkét, hogy változtassa őt is farkassá.Miután véghez vitte a szertartást, azt várta,hogy természetfeletti, farkasszerű lénnyé változik, ami éhezik az emberi húsra és vérre. Ha sikerült neki ez a gonosz átváltozás, minden éjjel farkasemberré változott , reggel pedig vissza emberré. A varázslatot a halál vagy az törte meg, ha a farkasembert háromszor homlokon szúrták.

A farkasemberekről szóló történetek leginkább az olyan országokban keletkeztek, ahol az igazi farkasok veszélyt jelentettek az ember számára.Angliában a középkor óta kevés farkas él, és az utolsó vadon élő példányt valamikor a XVIII. században ölték meg. A lycantrophiának, ennek a létező, azonban ritka és különös betegségnek a felfedezése,növelte a farkasember legendájáról való rettegést.Aki ebben a betegségben szenvedett, farkasembernek hitte magát. Az elmebajnak ez a fajtája arra vezette az embereket,hogy úgy viselkedjenek, mint ha igazi farkasok lennének. Különösen Franciaországban volt sok per, amelyben emberek lycantrophiával vádoltak A félelmetes norvég harcosok is hozzájárultak az európai farkasember-legendákhoz. Vadállatok bőrét viselték, a hajukat és a szakállukat pedig hosszúra megnövesztettél, hogy minél ijesztőbb legyen a megjelenésük. Azok a magányos falubeliek akiket akiket ezek a gyílkos hódítók megtámadtak, joggal hihették őket félig állatnak. Azt tartották,hogy a berserkerek képesek voltak vérengző medvévé vagy farkassá átváltozni. Egy norvég saga azt mondja el, hogyan igézett meg egy varázsló két farkasbőrt. Így bárki , aki viselte őket , tíz napra farkassá változott. Ezeket a bőröket két harcos Sigmund és Sinjoth fedezte fel egy erdei lakban. Ellopták a bőröket az ott alvó emberektől.Miuán elvették a bőröket, nem tudták levenni.Ordítotak és megtámadták az alvó embereket, ső még egymást is megharapták.Tíz nap múlva mikor visszaváltoztak elégették a bőröket. Egy Francia középkori történet egy vadászról szól, aki egy farkassal vívott, ami megtámadta őt. Lenyisszantotta a vadállat egyik melső lábát, azonban az mégis elmenekült, a vadász pedig a lábát betette a táskájába. Amikor hazaért, megdöbbenve látta, hogy az női kézzé változik át. Felismerte az egyik ujján azt a gyűrűt, amit a feleségének adott. Felrohant az emeletre és az asszonyt az ágyban fekve találta. Számos kardvágástól vérzett, levágott keze helyén pedig csonk éktelenkedett. Egy ír történet szerint egy pap, aki eltévedt az erdőben, megpillantott egy tűz mellett ülő farkast. Az emberi hangon beszélt és kérte a papot, hogy adja fel az utolsó kenetet a feleségére, aki haldoklott. A farkas elmagyarázta, hogy a családját megátkozták, és a családból egy férfinak és egy nőnek hét éven át farkasként kellett élnie. Ha ezután még életben vannak, akkor visszaváltoznak emberré.A pap nem hitte el a történetet egészen addig, amíg a nőstény farkas felhasította a farkasbőrét, hogy felfedje női alakját.

 
Ennyit mutat az óra!

 
Ennyien voltatok!
Indulás: 2008-08-22
 
Boldog névnapot!

 
Megszívlelendó jótanács

"Ahogy a zenész szüntelenül keresi a legszebb hangot, úgy várja a zene a világmindenségben, hogy valaki megszólaltassa."

  /Marlo Morgan/

 
Alexiel írásai
 
Blason írásai
 
Ti küldtétek
 
Rock a köbön!
 
Video
 
Vélemény
Egy kis közvélemény kutatás az oldal íróival kapcsolatosan
Ki a kedvenced az oldal írói közül?

Alexiel
Anneke
Ashigaka
Bertuccio
Brigi
Blason
Crystal
Corpse Doll
Dezsavű
Elina
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Vélemény
Egy kis közvélemény kutatás az oldal íróival kapcsolatban
Ki a kedvenced az oldal írói közül?

Éjszakai Fény
Éva
Farkas
Gergő
Kalypszó
Lord Dracul
Lylthia
Lyza Zsolt
Majka
Misi
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Vélemény
Egy kis közvélemény kutatás az oldal íróival kapcsolatban
Ki a kedvenced az oldal írói közül?

Mucky
Newa
R.R. Dénes
Raveena
Rozália
Solkim Ukzcáj
Sün
Tamás
Tincsy
Tyr McDragon
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Vélemény
Egy kis közvélemény kutatás az oldal íróival kapcsolatban
Ki a kedvenced az oldal írói közül?

Wilson Sanchez
Yume Oka
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!